18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePungile ecologice vor fi găsite în magazine de la 1 septembrie

Pungile ecologice vor fi găsite în magazine de la 1 septembrie

În curând vom scăpa de pungile de plastic din magazine. Marile companii încep să înlocuiască sacoşele poluante, cu cele ecologice, din hârtie. Acestea vor fi găsite în unele magazine, chiar de luna viitoare, dar nu vor mai fi gratuite. Odată cu înmulţirea centrelor comerciale a crescut alarmant şi consumul de pungi de plastic. Că au sau nu nevoie, românii pleacă de la casierii cu teancul de sacoşe.

De la 1 septembrie, în acest magazin, pungile de plastic vor fi înlocuite de cele din hârtie. Acestea nu vor mai fi, însă, gratuite.

"Este momentul să luăm această iniţiativă, deşi poate unii clienţi nu vor fi de acord să plătească bani pentru sacoşele de hârtie sau din polipropilenă, pentru ca lumea să înţeleagă că este momentul ca noi toţi să facem ceva pentru protejarea mediului, aceste sacoşe de plastic fiind extrem de nocive", a declarat Camelia Gonga, coordonator marketing, citată de Realitatea.net.

Pentru o pungă de plastic nu trebuie să plătiţi nimic, folosirea lor abuzivă ne costă însă. Şi asta pentru că punga de plastic se degradează în minim o sută de ani!

Ministerul Mediului încearcă să-i convingă pe toţi comercianţii să renunţe la pungile de plastic. Asta pentru că România este obligată de Uniunea Europeană să recicleze, până în 2013, 23% din cantitatea de deşeuri de plastic comercializată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU