22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateeuROpeanul la al treilea an de apariţie

euROpeanul la al treilea an de apariţie

Miercuri, 13 august 2008, a apărut prima ediţie din acest an a ziarului euROpeanul,  publicaţie bilunară de informare, editată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor. Aflat la al treilea an de publicare, euROpeanul s-a impus ca un ghid deosebit de util pentru toţi cei interesaţi de modalităţile în care pot fi accesate fondurile structurale şi de rezultatele ce se pot obţine prin utilizarea lor. Rolul important pe care îl are în informarea privind fondurile europene disponibile pentru România a fost confirmat şi de “Diploma de excelenţă în popularizarea, gestionarea şi pregătirea programelor co-finanţate din fonduri europene pentru cel mai bun jurnalism implicat în campania de informare europeană”, acordată în 2007, de EU-RO Clearing Funds.
Tipărit în 50.000 de exemplare, euROpeanul este disponibil gratuit în gãri, la agenţiile de voiaj, în trenurile InterCity, la metrou, Aeroportul Henri Coandă, camerele de comert şi industrie, la prefecturi, consilii judeţene, în principalele centre universitare din ţară şi la birourile de consiliere pentru cetãţeni. Până la sfârşitul anului vor apărea 8 numere naţionale şi 4 numere regionale.
Gabriel Giurgiu (redactor şef), Alexandru Lãzescu, Mircea Vasilescu, Luca Niculescu, împreună cu alte nume de referinţă în jurnalismul românesc,  vor aduce informaţia europeană mai aproape de cetăţean, explicând, într-un limbaj accesibil implicaţiile pe care le are aderarea României la Uniunea Europeană.  Articolele abordeazã atât subiecte de interes general pentru publicul larg, dar şi secţiuni specializate pentru grupurile ţintã distincte ale ziarului: administraţia publicã localã, instituţii de învãţãmânt, unitãţi sanitare, mediul de afaceri. Interviuri cu personalitãţi din ţară şi din străinătate vor sta alãturi de articole în care echipa redacţionalã va încerca sã explice noţiuni complexe şi din ce în ce mai prezente în limbajul cotidian al românilor.
Şi pentru cã euROpeanul şi-a propus sã fie cât mai aproape de cetãţeni, o adresã poştalã şi una electronicã sunt la dispoziţia cititorilor ([email protected]). Varianta on-line, disponibilă la adresa www.europeanul.ro, permite postarea comentariilor pe marginea articolelor publicate.
Ziarul euROpeanul este editat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi realizat de un consorţiu format din Chelgate România, Structural Consulting Group şi Frigo Media.
Mai multe informaţii: Iulia MUNTEANU, coordonator de proiect, Direcţia Generală de Comunicare, tel. 037.211.14.60, mobil 0749.196.207,  [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS