20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrenuri oprite din cauza dilatării şinelor

Trenuri oprite din cauza dilatării şinelor

Circulaţia a două trenuri care se deplasau în zona litoralului a fost întârziată astăzi cu aproape două ore după ce şinele de cale ferată s-au dilatat din cauza temperaturilor ridicate, informează NewsIn.

Directorul general al Regionalei CFR, sucursala Constanţa, Dorin Maer, a declarat că problemele au fost semnalate de angajaţii feroviari în jurul orei 12.30, între Eforie Nord şi ecluza Agigea. Pe o porţiune de aproape zece metri s-a observat o tendinţă de formare a unui “pod” din cauza dilatării şinelor, fenomen provocat de căldura excesivă.

Angajaţii de la CFR au intervenit pentru remedierea problemei, iar în tot acest timp două trenuri, un accelerat şi un personal au fost oprite. Unul dintre trenuri venea dispre Bucureşti spre Mangalia, iar cel de-al doilea venea dinspre sudul litoralului. Acesta din urmă a oprit în zona unui lac, iar directoul Regionalei CFR Constanţa spune că pasagerii au fost convinşi mai greu să revină în vagoane pentru că au vrut să se răcorească. În jurul orei 14.45, circulaţia trenurilor a fost reluată.

Din cauza temperaturilor ridicate, trenurile circulă în aceste zile cu limite de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS