36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia opreşte ofensiva, dar nu se retrage din Georgia

Rusia opreşte ofensiva, dar nu se retrage din Georgia

Forţele ruse şi-au oprit înaintarea pe teritoriul georgian, dar nu se retrag, a declarat astăzi ministrul georgian al reintegrării, Temur Iakobaşvili, citat de AFP.

"Ruşii şi-au oprit avansarea. Nu există mişcări ale forţelor ruse, dar rămân pe poziţiile pe care le ocupă", a adăugat ministrul într-o intervenţie televizată.

"Acordul pentru încetarea focului nu a fost semnat încă (…) să sperăm că declaraţia lui Medvedev ar putea însemna că nu vor mai trage", a afirmat el.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat în această diminează că a "luat decizia" de a opri operaţiunea rusă, care viza "să constrângă Georgia să respecte pacea".

Anterior, comandamentul rus anunţase că forţele ruse şi-au încetat progresia în Georgia, la ordinul preşedintelui Dmitri Medvedev, dar vor rămâne pe poziţiile pe care le ocupă în prezent.

"Pe baza bilanţului prezentat de dumneavoastră, am luat decizia de a opri operaţiunea care viza constrângerea puterii georgiene de a respecta pacea", a declarat liderul de la Kremlin la o întâlnire cu ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, transmisă în direct la televiziune.

"Scopul operaţiunii este atins", a adăugat Dmitri Medvedev. "Securitatea soldaţilor noştri care menţin pacea şi a populaţiei civile a fost restabilită", a continuat preşedintele rus făcând aluzie la situaţia din republica separatistă Osetia de Sud, unde georgienii au declanşat în noaptea de 7 spre 8 august o ofensivă, ceea ce a determinat un contraatac rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU