17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai puţine ore la şcoală

Mai puţine ore la şcoală

Numărul de ore în învăţământul preuniversitar va fi redus astfel încât şcolarii din ciclul primar, pentru a da randament, să stea cel mult patru ore în clasă, elevii din gimnaziu – patru sau cinci ore, iar liceenii – cinci sau şase ore, potrivit unui ordin aprobat ieri de Ministerul Sănătăţii şi citat de NewsIn.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii reglementează şi modul în care ar trebui stabilit orarul elevilor. Aceştia nu vor mai avea două ore consecutiv la aceeaşi materie, nu vor susţine mai mult de două teze pe săptămână, nu vor mai da lucrări de control lunea şi vinerea şi nici în două zile consecutive. Mai mult, ora de educaţie fizică nu va mai fi ultima, iar orele de desen trebuie programate astfel încât elevii să beneficieze de lumină naturală. De asemenea, şcolarii din clasele I şi a II-a nu vor mai face scriere la prima oră.

Prin acelaşi ordin, Ministerul Sănătăţii stabileşte că numărul de copii dintr-o grupă de grădiniţă nu trebuie să depăşească 20, iar în ciclul primar nu trebuie să fie mai mulţi de 25 de şcolari într-o clasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU