30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateListarea la bursă a Romtelecom a fost amânată pentru începutul anului 2009

Listarea la bursă a Romtelecom a fost amânată pentru începutul anului 2009

Listarea la Romtelecom a fost amânată pentru primăvara 2009, din cauza trendului descendent a pieţei de capital, urmând ca în termen de 45 de zile să fie semnat contractul pentru desemnarea unui consultant pentru listare, în cazul în care piaţa va fi favorabilă, a declarat astăzi Karoly Borbely.
"Intenţia de a privatiza acţiunile Romtelecom (unde statul deţine un pachet de 45%, n.r.) există, dar condiţiile actuale de pe piaţa de capital nu ne permit să finalizăm listarea în acest an. Acţiunile trebuie să fie valorificate la maxim. În mometul de faţă strategia care a stat la baza declaraţiilor a fost impactul unei listări de succes, iar aceasta va fi una foarte importantă. Termenul este unul foarte realizabil, având în vedere finalizarea caietului de sarcini", a spus ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei Karoly Borbely.
Potrivit ministrului, tranzacţia de achiziţionare de către DeutscheTelekom a 25% din OTE, acţionar majoritar al Romtelecom, s-a finalizat, iar deciziile OTE pentru anul 2008 privuind compania de telefonie vor fi respectate în totalitate. În momentul de faţă, în cadrul OTE au început deja evaluarile activităţii, preşedintele urmând să rămână cel actual.
Parlamentul grec a aprobat în luna iunie vânzarea a 3% din grupul de telecomunicaţii OTE către DeutscheTelekom AG, punând capăt unei lungi căutări pentru un partener strategic, informează NewsIn.
Afacerea oferă statului grec şi Deutsche Telekom o participaţie de 25% plus unu din OTE. Deutsche Telekom a plătit 3,2 miliarde euro pentru participaţia în OTE. Este posibil ca Grecia să vândă Deutsche Telekom încă 15% din acţiunile operatorului grec, în următorii ani.
Deutsche Telekom doreşte să-şi consolideze poziţia prin intermediul serviciilor de telefonie mobilă deţinute de OTE în România, Bulgaria, Albania şi Macedonia. În România, OTE furnizează servicii de telefonie mobilă prin subsidiara Cosmote şi este acţionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă de pe piaţa românească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS