36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi turişti români şi doi polonezi, blocaţi în Munţii Bucegi

Doi turişti români şi doi polonezi, blocaţi în Munţii Bucegi

Patru turişti, doi români şi doi polonezi, blocaţi noaptea trecută în Munţii Bucegi, au fost coborâţi de salvamontişti în Buşteni, după o intervenţie care a durat mai bine de trei ore, informează NewsIn.

"Turiştii nu erau echipaţi corespunzător, nu aveau lanterne şi au pornit foarte târziu de pe Platoul Bucegi, de la cabana Babele, spre Buşteni", a precizat pentru NewsIn şeful Echipei Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

El a spus că unul dintre turişti, o româncă, suferise o epuizare fizică. "Cei patru erau pentru prima dată pe munte, nu au ştiut la ce să se aştepte şi i-a surprins întunericul. Mai mult, turista româncă a suferit o epuizare fizică, nemaiputând înainta", a mai spus Haiduc, care a adăugat că intervenţia salvamontiştilor a fost dificilă, durând mai bine de trei ore.

Nici weekend-ul nu a fost mai liniştit pentru salvamontiştii din Buşteni, aceştia intervenind pentru coborârea din munte a 24 de persoane, blocate sau accidentate. "De cele mai multe ori a fost vorba de oameni care au venit pe munte fără echipament corespunzător ori s-au aventurat pe trasee peste puterile lor", a mai spus şeful Echipei Salvamont Buşteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS