15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJO 2008 - România-China 34-20, în Grupa A la handbal feminin

JO 2008 – România-China 34-20, în Grupa A la handbal feminin

Naţionala olimpică a României de handbal feminin s-a impus astăzi în faţa selecţionatei Chinei, scor 34-20 (17-11), în cadrul celui de-al doilea meci al tricolorelor în Grupa A, informează site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing, citat de NewsIn.

Pentru România au punctat: Carmen Amariei (9), Ramona Maier (8), Ionela Gâlcă (6), Aurelia Brădeanu (4), Adina Meiroşu (2), Valeria Beşe (2), Valentina Elisei (2) şi Adriana Nechita (1).

România a deschis scorul prin Adina Meiroşu, iar în minutul 4 a avut un avans de de trei goluri. Carmen Amariei şi Ionela Gâlcă şi-au împărţit reuşitele la poarta asiaticele, marcând împreună 11 din cele 17 goluri ale României din prima repriză. Gazdele nu au pus probleme apărării tricolore, care a cedat pentru prima oară abia în minutul 7.

Cea de-a doua repriză a început mai slab pentru România, care a ratat o aruncare de la şapte metri prin Narcisa Lecuşanu şi a reuşit să înscrie doar de două ori, prin Ada Nechita şi Valeria Beşe, în timp ce chinezoaicele au punctat de patru ori în primele 8 minute. În minutul 10, handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici aveau o diferenţă de cinci goluri faţă de China, Ramona Maier fiind cea mai bună marcatoare a reprizei secunde, cu şapte goluri.

Cu şase minute înainte de finalul partdei, Huţupan a fost schimbată cu Tereza Tamaş, pe tabelă diferenţa fiind de 10 goluri. Finalul le-a aparţinut româncelor care, la ultimul time-out, au primit de la Gheorghe Tadici sfatul să facă spectacol. Amariei a fost cea care a ascultat marcând cu o aeriană imediat după timpul de odihnă. Scor final 34-20.

În primul meci al Grupei A, România s-a impus în faţa Kazahstanului, scor 31-19.
Următorul meci al naţionalei lui Tadici este programat miercuri, de la ora 5:45, contra Angolei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS