22.8 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul de Externe georgian acuză Rusia de încălcarea tuturor convenţiilor internaţionale

Ministerul de Externe georgian acuză Rusia de încălcarea tuturor convenţiilor internaţionale

Ministerul georgian de Externe a avertizat astăzi că distrugerea portului Poti, de la Marea Neagră, un punct foarte important pentru transportul de hidrocarburi din Marea Caspică, încalcă toate convenţiile internaţionale privind situaţiile de război, relatează AFP.

"Acest act de agresiune încalcă toate convenţiile internaţionale" privind situaţiile de război, potrivit unui comunicat al ministerului.

"Rusia a distrus complet portul Poti, de la Marea Neagră, punct foarte important pentru transportul resurselor energetice din Marea Caspică, aflat foarte aproape de oleoductul Baku-Supsa şi de terminalul petrolier Supsa", din Georgia, a anunţat ministerul.

Georgia anunţase de ieri seară că aviaţia rusă bombardează Poti.

"Credem că Rusia a început să bombardeze instrastructura civilă şi economică", a declarat Aleksandr Lomaia, secretarul Consiliului georgian de Securitate.

În portul Poti, avioanele de luptă ruse au lovit vasele cargou şi un şantier naval, a declarat aseară viceministrul georgian pentru dezvoltare economică, Vato Lejava. El a spus că între 8 şi 11 avioane ruse au fost implicate în atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS