14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHărţi digitale tematice pentru intravilanul Slatinei

Hărţi digitale tematice pentru intravilanul Slatinei

Aria de intravilan a municipiului Slatina, care în prezent totalizează 2.288 ha, urmează să fie inventariată şi gestionată cu ajutorul unui program informatic ce va fi implementat până în anul 2011. Pentru dezvoltarea şi modernizarea unei evidenţe cadastrale specifice, sistematice a fondului imobiliar şi a reţelelor edilitare din municipiu este nevoie de 1.527.600 de euro. Un milion de euro reprezintă fonduri nerambursabile, restul de bani venind ca aport al consiliului local. Aleşii slătinenilor şi-au şi dat acordul pentru acest proiect, votând luna trecută pentru cofinanţare.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt angajaţii din Primăria Slatina, care vor avea acces la formatul tipărit al hărţilor digitale, eficientizându-se serviciile prestate de aceştia. Indirect vor beneficia şi cetăţenii interesaţi de serviciile de urbanism, cadastru şi patrimoniu public şi privat.

Implementarea proiectului ar trebui să ducă la aplicarea unui sistem corect şi operaţional de taxe şi impozite pe terenuri şi construcţii şi la crearea unei infrastructuri de date spaţiale la nivelul statelor membre UE.

Suprafaţa de intravilan a municipiului Slatina a crescut în ultimii opt ani cu 198 ha, datorită expansiunii economice a investitorilor industriali. Serviciile publice, în schimb, reuşesc cu greu să ţină pasul cu modificările intervenite pe piaţă, informatizarea fiind, în prezent, în foarte puţine segmente ale activităţii publice, o realitate.

Implementarea proiectului în discuţie ar urma să se facă în perioada 2009-2011, dacă acesta va fi câştigat. Cea mai mare sumă din proiect, 1.435.000 de euro, va fi cheltuită efectiv pentru sistemul informatic. Cei care vor lucra vor fi răsplătiţi la nivel european, managerul de proiect încasând, în cei trei ani, 24.000 de euro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS