21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmă cu aer comprimat confiscată de poliţiştii de frontieră doljeni

Armă cu aer comprimat confiscată de poliţiştii de frontieră doljeni

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un tânăr din  Olt care încerca să introducă în  ţară o puşcă cu aer comprimat şi 1656 alice cu plumb, fără a poseda autorizaţiile legale pentru procurarea unei arme neletale.  
Ieri, în jurul orei 13.00, la PTF Calafat – judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţenul român Alin S., de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Olt.
La control, tanarul a prezentat o armă cu aer comprimat, marca Gamo, mod. SHDOW RSV, cal 4,5 mm şi  mai multe cutii ce conţineau în total 1.656 diaboluri cu plumb, cal. 4,5 mm, pentru care nu deţinea autorizaţiile legale de procurare a armelor neletale.        
În cadrul cercetărilor preliminare, olteanul a declarat că a cumpărat arma şi muniţia din Italia şi nu avea cunoştinţă că trebuie să posede autorizaţie de deţinere a armelor neletale, eliberată de către autorităţile competente.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS