27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Anton Pann“, un teatru de milioane

„Anton Pann“, un teatru de milioane

Peste două milioane de lei din bugetul judeţului Vâlcea vor mai fi investite în construirea Teatrului „Anton Pann“. Imobilul e în lucru de patru ani şi până în prezent a „înghiţit“ peste nouă milioane de lei, fonduri insuficiente, spun autorităţile, pentru a fi finalizat.

 

Consilierii judeţeni au aprobat joi, în şedinţa CJ Vâlcea, alocarea a încă 2,4 milioane de lei din fondul de rulment al instituţiei pentru continuarea lucrărilor la Teatrul „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea. În urmă cu patru ani, valoarea proiectului era de 7,9 milioane de lei şi până în prezent, în realizarea construcţiei s-au investit 6,8 milioane de lei, conform unei analize realizate de conducerea CJ Vâlcea. „Valoarea iniţială a fost de 6,8 milioane de lei, dar, din cauza inflaţiei şi a unor lucrări suplimentare la fundaţie, construcţia ne costă 9,2 milioane de lei“, a spus Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea. Din suma alocată vor fi realizate structurile de rezistenţă ale corpurilor E şi F ale teatrului şi o parte din finisaje. Preşedintele şi vicepreşedintele CJ, Dumitru Persu, le-a explicat consilierilor că nici suma alocată de această dată nu e suficientă pentru finalizarea teatrului. „Această investiţie nu va fi finalizată cu 9,2 milioane de lei pentru că mai sunt multe lucrări de executat. Valoarea ei creşte de la o zi la alta din cauza preţurilor materialelor şi vă dau un exemplu: preţul unui kilogram de fier beton creşte din două în două zile. Cu cât realizăm mai repede acest obiectiv, reducem din cheltuieli“, a spus vicepreşedintele Dumitru Persu.

 

Teatru de milioane, proiectat fără dotări scenice

 

Pentru că în construirea teatrului s-au investit foarte mulţi bani atât din bugetul CJ, cât şi de la guvern, unii consilieri judeţeni au cerut conducerii instituţiei să analizeze riguros folosirea fondurilor. „Această lucrare afectează bugetul CJ. Mai mult, modificările ei valorice sunt frecvente şi foarte mari. E inexplicabil faptul că s-a proiectat un teatru fără dotări scenice şi vă rog să analizaţi foarte serios această situaţie, pentru că eu nu sunt de acord cu risipirea banilor“, a declarat Ion Fiera, consilier PD-L. Preşedintele Câlea a promis că va analiza problema. Firma care se ocupă de ridicarea teatrului este SC Conexvil SRL Râmnicu Vâlcea şi conducerea judeţului speră ca până la sfârşitul anului să finalizeze lucrarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS