27.3 C
Craiova
miercuri, 9 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateNou record al instanţelor din Craiova!

Nou record al instanţelor din Craiova!

Sergiu Tocaru, din Craiova, se judecă de şapte ani cu rudele, pentru partajarea bunurilor rămase după decesul soţiei sale. Între timp i-a murit fiul, „steagul“ luptei fiind preluat de nepot. După fiecare sentinţă civilă, una dintre părţi se declară nemulţumită, iar calvarul din sălile de judecată este reluat.

În 1998, soţia lui Sergiu Tocaru a decedat, lăsând în urma sa un soţ şi un fiu care locuia în altă localitate decât părinţii săi. După trei ani de la greaua încercare, bărbatul a vrut să împartă cu fiul său bunurile rămase şi agonisite împreună cu soţia, în timpul vieţii acesteia.

Trebuia împărţite un certificat de acţionar la SIF Oltenia, jumătate din casa din Craiova şi un automobil românesc vechi. După mai bine de un an şi jumătate, cei doi moştenitori s-au înţeles asupra autoturismului, în sensul că fiul l-a cedat tatălui, dar procesul a continuat. La sfârşitul anului 2003, instanţa de judecată a hotărât să-i dea casa soţului supravieţuitor, iar certificatul de acţionar fiului.

Totodată, soţul decedatei trebuia să-i plătească sultă fiului, în valoare de 6.800 de lei. Pentru că soţului decedatei i s-a părut prea mare suma pe care trebuia să o achite fiului, acesta a declarat recurs, solicitând micşorarea ei.

Lungeşte, Doamne, zilele…

 

Dosarul a ajuns până la Curtea de Apel, care a decis că suma ce trebuie plătită de tată fiului ar trebui să fie de 1.100 de lei, şi nu de 6.800 de lei, cum se stabilise anterior. Până să se pronunţe instanţa, fiul lui Sergiu Tocaru a decedat, în proces intrând nepotul de fiu, Alin Tocaru. Pentru că el s-a declarat nemulţumit de suma stabilită de Curtea de Apel, a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Craiova. Şi aceasta, la rândul ei, a trimis dosarul la rejudecare către Tribunalul Dolj.

În 2005, dosarul de partaj succesoral introdus în anul 2001 a mai ajuns o dată la Curtea de Apel. Pentru că părţile reclamau pe rând că bunurile care trebuia împărţite sunt ori supra, ori subevaluate, Curtea a dispus efectuarea a două expertize, una tehnică, în construcţii, şi una contabilă. Experţii au făcut măsurători pe dinafara casei, şi nu prin interior, motiv pentru care iar s-a contestat raportul de expertiză. La începutul acestui an, Tribunalul Dolj a decis că sulta care trebuie plătită de bunic nepotului trebuie să fie de aproape 27.000 de lei. După şapte ani pierduţi prin sălile de judecată, după ce şi-a pierdut soţia şi fiul, Sergiu Tocaru nu ştie nici acum dacă şi cât are dreptul din ceea ce a agonisit împreună cu soţia sa. Vecinii săi din Craiova cred că toată înverşunarea rudelor lui Sergiu Tocaru porneşte de la faptul că bătrânul şi-a refăcut viaţa cu altă femeie şi s-a mutat din oraş. Bărbatul nu ştie cât va mai dura procesul şi dacă se va termina înainte de decesul său sau va trebui să fie citat şi pe lumea cealaltă. Instanţele de judecată dispun, iar avocaţii încasează onorarii, reuşind să găsească tot felul de chichiţe, în aşa fel încât un proces care trebuia să se termine cel mult la al treilea termen nu s-a finalizat nici după şapte ani de judecată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII