16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateClădirea MIRA, scoasă cu forcepsul!

Clădirea MIRA, scoasă cu forcepsul!

Doi ani i-a trebuit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative să repare şi se amenajeze o clădire luată de la Liceul Energetic din Craiova, destinată birourilor Direcţiei Paşapoarte, Serviciului Înmatriculări şi Permise şi Asociaţiei de luptă împotriva traficului de persoane din judeţul Dolj.

La sfârşitul anului 2005, în urma unei licitaţii, lucrările de amenajare a clădirii ce a aparţinut Liceului Energetic din Craiova au fost câştigate de SC Vadprod SRL, pentru 4,5 milioane de lei. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative dorea să amenajeze clădirea pentru birouri, în care să-şi desfăşoare activitatea diferite direcţii, servicii şi asociaţii ale ministerului cu activitate în Dolj.
„Amenajarea clădirii a trenat pentru că ministerul nu a avut toţi banii şi, pe măsură ce vira fonduri, societatea lucra. A fost un contract gen SAPARD, dar în urmă cu două luni s-a încheiat ultimul act adiţional prin care termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la sfârşitul lunii august“, a spus Eugen Marinescu, directorul Direcţiei verificarea legalităţii actelor, informare şi relaţii publice.
În urmă cu două zile, ultimul lucru care-i lipsea clădirii, un transformator care a costat 200.000 de lei, a fost instalat, iar la sfârşitul lunii august se pare că se va face recepţia clădirii. Deşi imobilul este ca şi nou, direcţiile şi serviciile care sunt subordonate MIRA va trebui să se mute cu mobilierul vechi, deoarece, între timp, guvernul, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 276/2008, a interzis orice fel de cheltuieli de dotare pentru instituţiile publice. Fac excepţie investiţiile cu punere în funcţiune în anul 2008, cu condiţia ca în devizul general al lucrării acestea să fi fost prevăzute ca primă dotare. În cazul clădirii de la Liceul Energetic, acestea nu au fost prevăzute, deoarece atunci când s-a făcut devizul nu se ştia de intenţia de austeritate a guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII