16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackerii reţinuţi ieri la Vâlcea au fost eliberaţi

Hackerii reţinuţi ieri la Vâlcea au fost eliberaţi

Un complet de judecată al Tribunalului Vâlcea a decis astăzi dimineaţă ca 13 din cele 19 persoane reţinute ieri pentru fraude informatice să fie cercetate în stare de libertate. Majoritatea celor eliberaţi miercuri au rămas pe holurile Tribunalului Vâlcea, pentru a vedea ce se va întâmpla cu celelalte persoane care vor fi prezentate instanţei, însă s-au abţinut să dea declaraţii presei, limitându-se doar să spună că sunt nevinovaţi.
19 persoane au fost reţinute ieri-dimineaţă, în urma unor descinderi în forţă ale echipelor mixte de poliţişti, jandarmi şi procurori, în cinci oraşe din ţară, printre care şi Râmnicu Vâlcea. Cinci tineri au primit mandate de arestare pentru 24 de ore, iar ceilalţi zece vor fi audiaţi zilele următoare.
De-a lungul anchetei, poliţiştii români au beneficiat de sprijinul specializat al FBI şi au anihilat întreaga reţea, care acţiona în patru judeţe: Vâlcea, Teleorman, Sibiu, Hunedoara şi în Bucureşti. Tinerii sunt suspectaţi că ar fi organizat licitaţii false pe internet şi că ar fi făcut cumpărături cu carduri false. Modul de operare al hackerilor era simplu. Intrau pe un cont fals de pe e-Bay, licitau un produs fictiv şi copiau pagina unei firme prin care garantau tranzacţia. Banii îi ridicau din străinătate şi întotdeauna schimbau serverul la care se conectau după fiecare tranzacţie, pentru a fi mai greu de depistat. Din cele 15 persoane reţinute ieri de poliţişti, zece sunt vâlceni, iar cinci sunt din Bucureşti. În prezent, România se află printre primele state cu fraude pe internet. Amănunte în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII