32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 60 kg de heroină, ascunse într-un TIR încărcat cu aparatură electrocasnică

Aproximativ 60 kg de heroină, ascunse într-un TIR încărcat cu aparatură electrocasnică

Politiştii de frontieră din cadrul  PTF Nădlac – jud. Arad au descoperit, ascunse într-un TIR încărcat cu aparatură electrocasnică, aproximativ 60  kg heroină, ce urmau să ajungă  pe “piaţa de desfacere”  din Europa de Vest.
În seara zilei de marţi, la PTF Nadlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cu un automărfar, cetăţeanul turc E.S., de 28 de ani, însoţit de cetăţeana română S.G. Şoferul automărfarului transporta, conform documentelor de însoţire, maşini de gătit din Turcia pentru o firma din Ungaria.
Acţionând în baza unor informaţii deţinute de lucrători ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Arad, poliţiştii de frontieră au procedat la verificarea atentă a TIR-ului, ocazie cu care au constatat că, deşi sigiliul vamal aplicat de autorităţile turce era intact, prelata automarfarului era taiată, aspect ce a trezit suspiciuni.
Drept urmare, s-a solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara pentru deschiderea mijlocului de transport şi efectuarea unui control amănunţit  al acestuia.
Astfel,  printre aragaze, în patru cutii de carton, au fost descoperite  83 pachete, învelite în bandă adezivă, de culoare maro, ce conţineau 58,9 kg  substanţă de culoare maronie, suspectă a fi heroină. În urma testării preliminare cu aparatura din dotare, substanţa a reacţionat ca fiind heroină.
În prezent, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS