22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExerciţiu tactic executat de jandarmi şi poliţiştii de frontieră la Porţile de Fier I

Exerciţiu tactic executat de jandarmi şi poliţiştii de frontieră la Porţile de Fier I

Jandarmeria Mehedinţi a executat azi în cooperare cu Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, un exerciţiu tactic pentru restabilirea ordinii publice, în Punctul de Control Trecere Frontieră Porţile de Fier I.
Scopul acestui exerciţiu tactic, la care au participat 24 de jandarmi şi 18 agenţi de poliţie, îl constituie pregătirea personalului specializat din cadrul celor două structuri, privind modul de acţiune în comun pentru restabilirea ordinii publice.
După încheierea exerciţiului,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi  a executat independent un nou exerciţiu tactic, prin intermediul căruia s-a urmărit modul de acţiune al jandarmilor care asigură paza şi protecţia Barajului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I, precum şi a echipajelor de intervenţie, pe timpul unei acţiuni de restabilire a ordinii publice ce a fost tulburată
în zona punctului de control acces autovehicule în obiectiv

Desfăşurarea exerciţiului:

 În zona unui magazin duty-free, un grup de aproximativ 10 persoane, care intenţionau să achiziţioneze diverse produse, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, nemulţumiţi de aplicarea noilor reglementări legislative privind regimul duty-free.
Conflictul a escaladat, ajungându-se până la agresarea fizică şi verbală a angajaţilor magazinului şi a poliţiştilor de frontieră din apropiere, moment în care au intervenit efectivele specializate de intervenţie ale celor două structuri.
Pe fondul producerii agresiunilor fizice asupra forţelor de ordine, la ordinul comandanţilor acestora, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au acţionat prin folosirea graduală a forţei, conform reglementărilor legale în vigoare.
Echipajul de intervenţie al Poliţiei de Frontieră a  participat la blocarea zonei în care s-a produs tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, acţionând pe sensul de ieşire din ţară, cu misiunea de a dispersa sau reţine persoanele turbulente.
Echipajele de intervenţie din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi au acţionat simultan cu echipajul Poliţiei de Frontieră, prin blocarea podului internaţional şi participarea la reţinerea persoanelor turbulente.

           

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS