15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de copii din Valea Jiului fug de acasă

Zeci de copii din Valea Jiului fug de acasă

În ultima vreme, poliţiştii din Valea Jiului sunt tot mai des puşi pe jar degeaba de părinţi care intră în panică după ce progeniturile lor pleacă de acasă fără a-i anunţa. Fugarii sunt găsiţi după câteva zile, de cele mai multe ori, vagabondând pe străzile oraşelor. Numai că, atunci când sunt sesizaţi cu privire la dispariţia unui minor, poliţiştii trebuie să ia în calcul toate variantele posibile, de la o plecare voluntară, până la o răpire premeditată.
Trei familii din Vulcan au cerut, la sfârşitul săptămânii trecute, ajutorul poliţiştilor din localitate după ce copiii au plecat de acasă. Şirul sesizărilor a început joi după-amiază, când mama unui elev în vârstă de 15 ani din Vulcan a sunat la Poliţie, anunţând dispariţia fiului ei. În speranţa că va fi găsit, părinţii băiatului au acceptat mediatizarea cazului. Robert Petronel Dabija are o înălţime de aproximativ 1,26 metri, o greutate 32 kilograme, părul şaten, tuns scurt, ochi căprui, urechi mari şi bărbia rotundă. În partea dreaptă a maxilarului, băiatul are o cicatrice în urma unei operaţii. La data plecării, el era îmbrăcat cu un tricou de culoare albă, o pereche de pantaloni de culoare gri şi era încălţat cu o pereche de sandale de culoare maron.
Seara, în jurul orei 19, alte două femei au sesizat poliţiştii cu privire la dispariţia copiilor. Sesizările au fost anunţate în acelaşi timp, şi la aceeaşi oră. Oamenii legii au demarat cercetările pentru găsirea tinerilor, constatând că aceştia nu se află la prima „abatere”, toţi trei fugind în repetate rânduri de acasă. Conform poliţiştilor, Robert Dabija are obiceiul de a vagabonda cu trenul, ultima dată fiind găsit în localitatea Simeria. După mai bine de 10 ore de la anunţarea dispariţiei, unul dintre cei trei s-a întors la domiciliu teafăr şi nevătămat, ceilalţi doi fiind şi în prezent căutaţi de poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU