20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu participă la Sommet-ul pentru Mediterana de la Paris

Băsescu participă la Sommet-ul pentru Mediterana de la Paris

Preşedintele Traian Băsescu se va afla, în perioada 13-14 iulie, la Paris unde va participa la Sommet-ul pentru Mediterana şi la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Conform sursei citate, obiectivul «Reuniunii la nivel înalt de la Paris pentru Mediterana» este lansarea oficială a iniţiativei «Procesul Barcelona: o Uniune pentru Mediterana», proiect menit să transforme zona Mării Mediterane "într-o zonă de pace, democraţie, cooperare şi prosperitate".

În cadrul reuniunii se va discuta despre dezvoltarea socială şi economică, criza alimentelor la nivel mondial, degradarea mediului, inclusiv schimbările climatice, securitatea energetică, migraţia, terorismul şi extremismul, promovarea dialogului între culturi.

La evenimentulul găzduit de Republica Franceză, care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, sunt aşteptaţi să participe şefi de stat şi de guvern din 44 de ţări din statele membre ale UE şi statele riverane Mării Mediterane situate în afara spaţiului Uniunii, precum a unor înalţi oficiali reprezentând principalele organizaţii internaţionale cu activitate relevantă în spaţiul euro-mediteranean.

"Şeful statului a răspuns, de asemenea, invitaţiei preşedintelui Nicolas Sarkozy de a participa la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze", se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU