18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul de studii al Liceului particular din Ulmeni - Maramureş a fost arestat preventiv

Directorul de studii al Liceului particular din Ulmeni – Maramureş a fost arestat preventiv

Judecătorii Tribunalului Cluj au decis astăzi arestarea preventivă a directorul de studii al Liceului particular George Pop de Băseşti, filiala Sighet, Meda Leordean şi cercetarea în stare de libertate a elevei reţinută, miercuri, de DNA, informează NewsIn.

Avocatul elevei Ileana Botici (33 de ani) a precizat că aceasta a recunoscut, în declaraţia dată procurorilor, că ar fi strâns sume de bani de la candidaţii la examenul de bacalaureat. Ileana Botici, care a urmat cursuri cu frecvenţă redusă la liceul particular din Ulmeni şi a susţinut bacalaureatul la centrul din Sighetu Marmaţiei, va fi cercetată în libertate, pentru complicitate la dare de mită şi trafic de influenţă.

Meda Leordean, directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Băseşti", filiala Sighet, care este şi secretar al Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, fiind cercetată pentru posibila fraudare a examenului de bacalaureat.

Potrivit Realitatea Tv, în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul directoarei Meda Leordean au fost descoperiţi 70.000 de lei şi 1.750 de euro, existând suspiciunea că sumele ar fi fost primite în urma aranjării examenului de Bacalaureat. Avocata directoarei susţine însă că banii găsiţi în casa acesteia erau luaţi cu credit de la bancă pentru cumpărarea unui teren.

Peste o sută de persoane implicate în organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat de la Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii Sighetu Marmaţiei au fost chemate la audieri de către procurorii DNA Cluj.

De la Liceul particular Ulmeni au susţinut bacalaureatul 126 de elevi, din care 15 nu au avut note de trecere.

Ancheta DNA a fost declanşată după ce au apărut informaţii potrivit cărora profesori din comisia de examinare de la bacalaureat au obţinut 100.000 de lei de la candidaţi pentru a-i ajuta să treacă examenul.

La grupul şcolar de Industrie Mică şi Servicii Sighet au dat bacalaureatul 446 de elevi, din care 126 proveneau de la Liceul Particular 'George Pop de Băseşti', filiala Sighet. Dintre cei 126 de elevi de la Liceul particular Ulmeni, 15 nu au avut note de trecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS