22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursele de călători pe Dunăre între Drobeta Turnu Severin şi Kladovo au fost reluate după 12 ani

Cursele de călători pe Dunăre între Drobeta Turnu Severin şi Kladovo au fost reluate după 12 ani

Traficul de călători pe Dunăre între municipiul Drobeta Turnu Severin şi localitatea sârbească Kladovo va fi reluat joi, după o întrerupere de 12 ani, informează NewsIn.
Călătoriile cu vaporul între cele două oraşe au fost întrerupte în anul 1996 din cauza războiului din fosta Republică Iugoslavă, deşi tot timpul a existat infrastructura necesară pentru desfăşurarea acestor curse. Punctul de Trecere a Frontierei Port Severin a fost deschis în toată această perioadă, fiind tranzitat de navele de pasageri şi de marfă care traversează Dunărea.
Cursele vor fi efectuate zilnic cu nava de pasageri „Djerdap”, care aparţine unei agenţii de turism din Kladovo şi care are o capacitate maximă de 174 de locuri. "Deocamdată, programul acestor curse este în fază de proiect, existând posibilitatea ca la sfârşit de săptămână să se efectueze şi două curse pe zi. Cred că pentru severineni este un lucru benefic, dacă ne gândim că mulţi dintre ei au rude peste Dunăre”, a spus directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba.
După ridicarea, în urmă cu un an, a vizelor de intrare în Serbia, severinenii au prins gustul cumpărăturilor la vecinii sârbi, de unde îşi achiziţionează produse electronice, electrocasnice, detergenţi şi unele produse alimentare la preţuri mult mai avantajoase decât cele din Severin. Exact în locul unde va acosta pasagerul „Djerdap”, în Portul Kladovo, a fost deschis, zilele trecute, un supermarket de unde severinenii pot cumpăra televizoare şi aparate de aer condiţionat mult mai ieftine decât cele româneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS