32.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrigoană vrea să candideze pentru un mandat de deputat, consilierul lui Văcăroiu vrea la Senat

Prigoană vrea să candideze pentru un mandat de deputat, consilierul lui Văcăroiu vrea la Senat

Prigoană vrea să candideze pentru un mandat de deputat, consilierul lui Văcăroiu vrea la Senat

Silviu Prigoană a declarat astăzi, pentru NewsIn, că intenţionează să candideze la Camera Deputaţilor, în timp ce alţi lideri din afara actualului Parlament, precum Valeriu Stoica sau Gigi Becali nu sunt tentaţi de Parlament, iar Mona Muscă evită să dea un răspuns traşant.

După ce a cochetat cu ideea de a candida la Primăria Capitalei, Prigoană vrea la Parlament

 Silviu Prigoană a precizat, pentru NewsIn, că va participa la alegerile parlamentare pentru a obţine un mandat de deputat în colegiul electoral din zona în care locuieşte. "Bineînţeles că voi candida!", a susţinut Prigoană, care a menţionat că încă nu s-a decis dacă o va face în calitate de independent sau sub sigla unei formaţiuni politice, deşi "în principiu s-a discutat cu mai multe partide". El a afirmat ca aceste chestiuni depind de modul în care vor fi conturate colegiile şi şi-a exprimat părerea că cei care intră în cursă ar trebuie să fie obligaţi să fi locuit cel puţin cinci ani în zona pe care doresc s-o reprezinte. Numele lui Silviu Prigoană a fost vehiculat şi pentru Primăria Generală, fie ca independent, fie susţinut de PD-L.

Văcăroiu nu se retrage, iar consilierul său va candida şi el la Senat ca "susţinător al filosofiei politice a lui Iliescu"

Dintre liderii marcanţi ai Senatului, preşedintele acestei camere, social-democratul Nicolae Văcăroiu, va candida pentru un nou mandat în Argeş. Şi purtătorul său de cuvânt, Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, a precizat, pentru NewsIn, că-şi doreşte un mandat de senator de Bucureşti, însă detaliile vor fi stabilite la nivelul central al partidului. În calitate de "susţinător al filosofiei politice a lui Ion Iliescu", Alexandru a menţionat că doreşte să continue linia dată de acesta, cu susţinerea politică a lui Văcăroiu şi susţinerea morală, "ca prieten", a lui Sorin Oprescu. De asemenea, Alexandru spune că-şi doreşte să candideze împotriva unui reprezentant "puternic al dreptei", precum Elena Udrea sau Vasile Blaga.

Mona Muscă se mai gândeşte

Pe de altă parte, o serie de lideri, foşti membri ai Parlamentului, încă nu s-au decis sau resping intrarea în cursa pentru Legislativ. Fostul deputat PNL, Mona Muscă, nu a dorit să-şi încalce decizia de a nu mai da declaraţii presei, dar a precizat, pentru NewsIn, că, în momentul în care va decide o revenire, o va anunţa. "Eu atunci (când m-am retras, nr) mi-am impus să nu dau niciun fel de declaraţii presei. Când renunţ la această hotărâre o voi face fără niciun fel de discriminare", a comentat Muscă, întrebată dacă intenţionează să candideze într-unul din colegiile uninominale. După ce a ieşit din politică în urma verdictului de colaborator al Securităţii, confirmat de Curtea de Apel, Muscă a demisionat din Parlament, însă, la câteva luni, Valeriu Stoica a precizat că este posibilă revenirea ei, în cazul introducerii votului uninominal.

Vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat, pentru NewsIn, că-şi păstrează decizia din 2003 de a nu mai face parte din Parlament. El a afirmat că nu are dorinţa de a participa la alegerile care se vor desfăşura, pentru prima dată, după un sistem uninominal. În 2003, Stoica a demisionat din Parlament invocând noi prevederi legate de incompatibilitatea calităţii de avocat cu cea de deputat şi precizând că este timpul să-i lase pe cei tineri să candideze. 

Nici Voiculescu nu a luat încă o decizie, Becali nu vrea la Parlament

Un alt lider politic care a avut probleme din cauza trecutului său, primind şi un verdict de colaborator al Securităţii, fondatorul PC, Dan Voiculescu, a precizat, pentru NewsIn, că nu s-a gândit încă dacă va candida pentru un mandat de senator sau deputat, pe motiv că în acest moment subiectul nu este "o prioritate". Voiculescu a demisionat din Senat în septembrie 2007, fiind "dezamăgit" de politică.

Nici liderul PIN Cozmin Guşă nu şi-a exprimat decizia de a candida pentru un nou mandat de parlamentar, pe motiv că o hotărâre va fi luată până în septembrie, dar la nivelul conducerii partidului. În schimb, liderul PNG-CD, Gigi Becali, a precizat, pentru NewsIn, că nu candidează pentru Legislativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS