13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Transporturilor a solicitat suplimentarea bugetului cu 600 de milioane de euro

Ministerul Transporturilor a solicitat suplimentarea bugetului cu 600 de milioane de euro

Ministerul Transporturilor a solicitat suplimentarea bugetului cu 600 de milioane de euro, banii urmând a fi destinaţi finanţării marilor lucrări de infrastructură rutieră şi feroviară, a declarat astăzi ministrul transporturilor Ludovic Orban.
"Cea mai mare parte a sumei solicitate va fi destinată unor proiecte precum autostrada Bucureşti-Braşov, autostrada Transilvania, pentru activitatea de expropriere pe coridorul Pan European 4. De asemenea, banii vor fi direcţionaţi către investiţii legate de dezvoltarea a mai multor centuri rutiere, prioritară fiind lărgirea la patru benzi a centurii Bucureştiului precum şi cea a Ploieştiului, urmând cele ale Oradei şi Constanţei", a adăugat Orban.
Totodată acesta a declarat ca vor fi acordate suplimentări ale bugetului pentru trei lucrări la Metrorex, respectiv dezvoltarea tronsoanelor Nicolae Grigorescu – Şoseaua de Centură, 1 mai – Laromet şi Drumul Taberei – Universitate.
De asemenea, Ministerul intenţionează să aloce sume de bani importante din cei 600 milioane euro pentru datoria pe care o are CFR Călători către CFR Infrastructură, pentru proiectele de investiţii ale CFR Infrastructură pentru tronsonul Bucureşti – Constanţa.
Rectificarea bugetară va avea loc în prima şedinţă a guvernului de după promulgarea de către preşedinte a legii de abilitare a acestuia de a emite ordonanţe, a declarat luni ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS