11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii români au câştigat zece medalii la olimpiada internaţională desfăşurată în Siberia

Elevii români au câştigat zece medalii la olimpiada internaţională desfăşurată în Siberia

Elevii români care au participat, în Siberia, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada au obţinut două medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz, la cele patru probe ale competiţiei – chimie, informatică, matematică şi fizică, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 28 iunie-5 iulie, în localitatea Irkutsk din Siberia Orientală (Rusia).

La proba de matematică, România a câştigat trei medalii, prin Marius Tiba – elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, premiat cu aur, Horia Ştefan Mania – elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Andra Ioana Constantinescu – elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „C. Negruzzi" din Iaşi, ambii premiaţi cu argint.

La informatică, Victor Cristian Ionescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti, a obţinut o medalie de aur.

La chimie, cele trei medalii câştigate de ţara noastră au revenit Ioanei Moga, de la Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea, şi lui Octav Căldăraru, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, ambii premiaţi cu argint, şi lui Petre Buciu, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, premiat cu bronz. Cei trei elevi sunt absolvenţi ai clasei a X-a.

La proba de fizică, elevii români au câştigat trei medalii de bronz. Elevii premiaţi au fost Ioan Bogdan Magdău – elev din clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Marius Constantin – elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Szerzo Peter – clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe.

La această ediţie au participat 22 echipe cu 152 concurenţi din Federaţia Rusă, Yakuţia şi China. Cei 12 elevi români care au participat anul acesta la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada a vor reveni în ţară astăzi, 8 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS