19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful cancelariei prefectului - prima conferinţă, prima gafă

Şeful cancelariei prefectului – prima conferinţă, prima gafă

Numărătoarea inversă pentru şederea Agenţiei de Dezvoltare Regională Oltenia în Palatul administrativ doljean a început. Deşi conducerea organismului susţine că nu are unde să se ducă, reprezentanţii Prefecturii Dolj dădeau ieri Agenţia plecată, începând cu 1 septembrie, când expiră protocolul între cele două instituţii.

 

Situaţia locativă a Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest capătă accente din ce în ce mai dramatice, la mai puţin de două luni până la expirarea protocolului încheiat între ADR şi Instituţia Prefectului Dolj. Deşi ADR nu are bani şi nici vreo clădire „ochită“ în oraş, ieri, proaspătul şef al cancelariei prefectului, Marcel Privantu, a declarat într-o conferinţă de presă că instituţia care împarte fondurile europene în toată Oltenia se va muta din Palatul Administrativ la 1 septembrie, când expiră acordul de şedere. Potrivit acestuia, problema spaţiului în clădirea prefecturii este stringentă, motiv pentru care instituţii care funcţionau în mai multe birouri ale imobilului au fost rugate să-şi restrângă, la propriu, activitatea. „Deocamdată am reuşit să eliberăm două încăperi. Cei de la Agenţia de Plăţi au acum două camere în loc de patru. Dacă instituţiile găzduite de noi ar avea rezolvată problema spaţiului, ar fi altceva. Cinci-şase încăperi ar fi suficiente ca să descongestionăm birourile. ADR oricum şi-a rezolvat problema spaţiului pentru că a găsit deja o clădire şi se vor muta de la 1 septembrie“, a spus Marcel Privantu. Dintr-o centralizare a prefecturii, în acest moment opt agenţii sau servicii deconcentrate îşi desfăşoară activitatea în nouă camere ale Palatului Administrativ.

 

ADR Oltenia, luată ca din oală

 

Declaraţia responsabilului din prefectură a fost o reală surpriză pentru şefa ADR Oltenia, Marilena Bogheanu. Aceasta a declarat că nu a achiziţionat vreun sediu şi că nu are unde să-i mute pe angajaţi din luna septembrie. Bogheanu a precizat că deocamdată se aşteaptă lansarea programului de asistenţă tehnică PHARE 2006, prin care ADR-urile din ţară îşi vor putea lua un sediu, iar deocamdată nu a fost identificată o clădire care să poată fi cumpărată cu cei 687.000 de euro care vor fi disponibili prin program. Potrivit acesteia, prefectul Silviu Dumitru a asigurat Agenţia că nu va fi dată afară din clădire după expirarea termenului-limită. „Suntem o instituţie de utilitate publică. Eu spun că nu putem fi chiar aruncaţi în stradă. Atât domnul prefect, cât şi Ovidiu Dumitrana (consilierul de imagine al prefectului) mi-au dat asigurări că vor avea grijă ca acest lucru să nu se întâmple“, a spus Bogheanu. Directoarea a mai spus ieri că, chiar şi în condiţiile lansării programului de către ministerul de resort într-un timp foarte scurt, mutarea efectivă a salariaţilor nu se va putea face mai devreme de anul viitor. „Chiar şi în condiţiile în care programul se lansează rapid, cu siguranţă selecţia proiectelor nu se va face mai devreme de sfârşitul lunii septembrie, iar contractarea va avea loc până la 31 noiembrie. Oricum, până în primăvara anului viitor e clar că nu vom putea să cumpărăm şi să ne şi mutăm efectiv“, a mai spus Marinela Bogheanu. Aceasta a adăugat că, probabil, nici banii europeni nu vor ajunge pentru cumpărarea unui imobil adecvat activităţii Agenţiei. La anunţul publicat în acest sens, ADR a primit o singură ofertă, un imobil situat pe strada Maria Tănase la preţul de un milion de euro. În biroul directoarei Bogheanu şi în prezenţa reprezentanţilor mass-media, Ovidiu Dumitrana a precizat că şeful său Marcel Privantu s-a exprimat probabil greşit atunci când a susţinut că ADR se va muta de la 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII