15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLe-a venit macaraua la loc!

Le-a venit macaraua la loc!

Sala Polivalentă din Craiova s-a mai îngreunat cu câteva zeci de tone ieri, când alte două grinzi au fost urcate pe clădire.

 

Macaralele şi-au dat întâlnire din nou la Sala Polivalentă din Craiova, la mai bine de o lună de când au fost ridicate primele două grinzi care vor susţine acoperişul impunătoarei construcţii. Fiindcă nu deţine decât o macara, constructorul de la Polivalentă, Concas Buzău, nu putea instala cea de-a doua grupă de grinzi, chiar dacă acestea erau sudate şi vopsite, dar nici nu a închiriat altă macara doar pentru montarea celor două piese, pentru că îl costa prea mult transportul mastodontului. Concas a preferat să aducă a doua macara abia ieri, când în şantierul de la Polivalentă erau gata vopsite şi sudate patru grinzi, câte încăpeau în incintă. În tandem, cele două macarale au ridicat după-amiază două grinzi de 22 de tone fiecare, urmând ca pe seară să încerce să urce alte două. Directorul Concas Buzău, Ionel Gagu, a spus că singurul motiv pentru care nu au fost instalate toate grinzile la începutul lunii iunie este că acestea nu puteau fi pregătite pentru montare din lipsa spaţiului. „Să ţinem macaraua aici până pregătim piesă cu piesă nu putem, aşa cum
v-am mai explicat, pentru că am plăti degeaba. Să o transportăm de fiecare dată când două ferme sunt sudate una de alta, iar nu se justifică, fiindcă ne costă 20.000 de lei un drum de la Bucureşti. Am preferat să pregătim atâtea grinzi cât avem loc şi apoi să le ridicăm. Aşa cum am promis, la jumătatea acestei luni vor fi aşezate toate grinzile“, a spus directorul Ionel Gagu. El a precizat că macaraua de împrumut se va întoarce în Bucureşti după amplasarea celei de-a şasea grinzi, urmând să fie adusă la instalarea următoarelor patru. În total, acoperişul sălii va sta pe 14 grinzi de oţel.

Speriaţi din nimic

 

Directorul Concas Buzău a ţinut să infirme zvonurile potrivit cărora instalarea grinzilor a fost stopată din cauza unor detalii de proiectare, informaţii care l-au buimăcit inclusiv pe primarul Craiovei, Antonie Solomon.

„S-a înţeles greşit, iar domnul primar s-a cam panicat, ştiţi… Spun ce am declarat şi data trecută: singurul motiv pentru care
s-a întârziat este acela că nu avem decât o macara şi că nu avem spaţiu să sudăm toate fermele în grupe de câte două. O macara costă un milion de euro. Nu ne permitem. E adevărat că au existat nişte discuţii vizavi de soluţia pentru prinderea grinzilor, dar nici vorbă de probleme. Asta e tot“, a afirmat directorul Ionel Gagu.

Primarul Antonie Solomon a declarat încă la început de mandat, dar şi în prima conferinţă de presă de miercuri că sunt probleme cu proiectarea punctelor de susţinere a grinzilor şi că din această cauză se întârzie ridicarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII