21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVadim Tudor îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge legea ştirilor pozitive şi negative

Vadim Tudor îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge legea ştirilor pozitive şi negative

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor i-a cerut astăzi preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea care obligă posturile de televiziune şi de radio să difuzeze în jurnale ştiri cu teme pozitive şi negative, în pondere egală, iniţiată de Gheorghe Funar (PRM) şi Ioan Ghişe (PNL).
"Pentru a pune capăt acestor discuţii care s-au inflamat şi riscă să degenereze, mai ales că ţara are probleme mult mai importante, am decis să îi cer eu public lui Traian Băsescu să nu promulge legea respectivă", a spus preşedintele PRM, într-o conferinţă de presă de astăzi.
Potrivit NewsIn, Corneliu Vadim Tudor a apreciat iniţiativa drept bine intenţionată, chiar dacă are o formulare ambiguă şi deficitară, şi a precizat că nu este vorba despre o instituire a cenzurii, dorindu-se o mai mare responsabilitate în difuzarea programelor la televiziuni şi radiouri.
"Ambiguităţile şi confuziile au fost generate de antiteza dintre <ştiri cu teme pozitive> şi <ştiri cu teme negative>. Cine stabileşte unde trebuie pus semnul plus şi unde trebuie pus semnul minus?", a arătat el.
Liderul PRM a mai adăugat că autorul iniţiativei legislative, Gheorghe Funar, nu l-a informat cu privire la aceast acest act normativ şi că, dacă ar fi făcut-o, i-ar fi propus să o reformuleze sau să nu o mai depună deloc. Corneliu Vadim Tudor l-a ironizat pe subalternul său pe linie de partid, Gheorghe Funar, arătând că "vine cu o mie de propuneri să potcovească nişte purici morţi". Pe de altă parte, el a fost de acord cu argumentele din expunerea de motive a proiectului de lege, criticând televiziunile pentru violenţa gratuită şi adăugând că sunt difuzate ştiri despre "mortul viu din lada goală de sub scara fără trepte".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU