21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 70 de arestări în Spania, pentru o fraudă de 4,6 milioane de euro cu fonduri publice

Peste 70 de arestări în Spania, pentru o fraudă de 4,6 milioane de euro cu fonduri publice

Poliţia naţională spaniolă a arestat 73 de persoane pentru o fraudă de peste 4,6 milioane de euro, care a vizat Securitatea socială din regiunea Valencia, a anunţat vineri Ministerul iberic de Interne, citat de AFP.

Poliţia a arestat patru antreprenori din regiunea Valencia acuzaţi de fraudă ce a vizat Securitatea socială, precum şi de falsificare de documente.

Alte 69 de persoane, angajaţi fictivi ai acestor antreprenori, au fost de asemenea arestate. Ele sunt acuzate de escrocherie împotriva INEM, serviciul public al muncii, şi de falsificare de documente.

Cei patru antreprenori le propuneau vânzătorilor ambulanţi din pieţe să-i înscrie, pentru o sumă iniţială de 150 de euro şi plăţi lunare succesive, la securitatea socială ca fiind angajaţii lor, fără ca aceştia să lucreze de fapt pentru ei. Societăţile, majoritatea fictive, luat apoi banii de la securitatea socială pentru diverse concedii medicale şi alte prestaţii sociale ale presupuşilor angajaţi. În paralel, cei patru şefi de societăţi furnizau fişe false de plată "pe nume de împrumut", ceea ce le permitea să ridice ajutorul de şomaj.

Ancheta a început în ianuarie, când controalele securităţii sociale au dezvăluit absenţa cotizaţiilor angajaţilor încă înscrişi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII