11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: 5 ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog

Craiova: 5 ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog

Ieri, odata cu Ziua Internaţională de Luptă Impotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj a sărbătorit şi 5 ani de la infiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog.
Pentru marcarea celor două evenimente, CPECA Dolj alături de Asociaţia Europrotector a organizat în Piaţa „Mihai Viteazu” o campanie publică la care au participat mai mulţi parteneri: Consiliul Judeţean Dolj, Serviciul de Probaţiune, Autoritatea de Sănătate Publică Dolj, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova, Penitenciarul Craiova, Grupul Şcolar Industrial TCF Craiova (un cadru didactic şi 10 elevi), Societatea de Educaţie şi Contracepţie Sexuală cu 10 voluntari, Asociaţia Vasiliada, Asociaţia Amicus cu 15 voluntari, SN Crucea Roşie filiala Dolj cu 6 voluntari, Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie.
La eveniment au fost prezenţi şi voluntari ai CPECA Dolj care, împreună cu participanţii, au distribuit 300 de funtiţe şi 500 de fluturaşi informativi trecătorilor.
Totodată, cei care au dorit şi-au exprimat opinia faţă de consumul de droguri şi au transmis mesaje scrise care au putut fi vizionate de trecători.
Florile albe aplicate pe funtiţa antidrog au fost oferite, la finalul acţiunii, doamnelor şi domnişoarelor care se aflau în zonă.
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj a asigurat ordinea şi linştea publică în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS