15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început proba scrisă la Limba şi Literatura română

A început proba scrisă la Limba şi Literatura română

Absolvenţii claselor a XII-a susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, lla Limba şi Literatura Română. Variantele extrase sunt: Subiectul 1- varianta 88, subiectul 2- varianta 95, subiectul 3- varianta 1. Subiectul la această probă de examen au fost extrase la ora 9.00, la sediul Ministerului Educaţiei şi au fost difuzate prin intermediul postului Radio România Actualităţi. Toate variantele de subiecte au fost publicate pe 29 februarie pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.
După ce au intrat în sală, elevii nu pot părăsi centrul de examen decât după minimum o oră şi jumătate de la începutul examenului. Timpul destinat rezolvării subiectelor este de trei ore.
Pe 30 iunie, liceenii care au studiat în limbile maghiară, croată, germană, italiană, sârbă, slovacă, turcă sau ucraineană vor susţine proba scrisă de limba şi literatura maternă.
Pe 1 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru elevii care termină un liceu industrial, şi istorie sau geografie, respectiv istoria sau geografia României şi a statelor membre UE, pentru cei care termină liceele teoretice.
Pe 2 şi 3 iulie sunt programate examenul din aria curriculară corespunzătoare specializării şi cel din disciplinele din afara specializării, acestea fiind probe scrise sau practice.
Rezultatele vor fi anunţate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS