33.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist, lider sindical, trimis în judecată pentru uz de fals

Poliţist, lider sindical, trimis în judecată pentru uz de fals

Vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor PRO LEX, Ilie Florin Vâlnei, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, informează NewsIn.

Cazul a fost instrumentat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie pentru Judeţul  Mureş, care a anunţat astăzi trimiterea în judecată a poliţistului.

Potrivit rechizitorului, în cursul anului 2007, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Mureş s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila implicare a agentului de poliţie Vâlnei în săvârşirea de infracţiuni. „În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în timpul detaşării la Serviciul Paşapoarte Mureş, unde avea atribuţii pe linia evidenţei, întocmirii şi eliberării paşapoartelor simple, inculpatul a întocmit, în numele unui cetăţean, care se afla în străinătate, două cereri prin care solicita eliberarea, în regim de urgenţă, a unui nou paşaport, respectiv aprobarea păstrării celui vechi până la data eliberării acestuia”, se arată în documentul întocmit de procurori.

În baza celor două cereri, la întoarcerea în România, cetăţeanul, care era şofer pe TIR, a obţinut un nou paşaport turistic, pe care l-a folosit, ulterior, pentru a părăsi ţara. Inculpatul a fost cercetat în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU