32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePistoale cu gaze confiscate la Giurgiu

Pistoale cu gaze confiscate la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu Rutier – Feroviar au depistat un cetăţean român care încerca să introducă în ţară trei pistoale cu gaz, achiziţionate din Turcia,  pentru care nu poseda autorizaţiile legale.  
Ieri, in jurul orelor 14.30, s-a prezentat pentru a intra în ţară, prin P.T.F. Giurgiu  Rutier – Feroviar, cetăţeanul român S. Emil, în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Hunedoara.
Cu ocazia formalităţilor de frontieră, persoana a prezentat pentru control trei arme neletale cu gaze, 2 pistoale marca „ZORAKI”, model 925, respectiv model 911, calibru 9 mm, şi 1 pistol „BLOW COMPACT, model 2002, calibru 9 mm, pentru care nu poseda autorizaţii legale.
Hunedoreanul a declarat că a cumpărat pistoalele din Turcia, pentru autoaparare, dar nu ştia că trebuie să posede notificare pentru procurarea de arme neletale, eliberată de Serviciul Armament Explozivi Substante Toxice de pe raza localităţii de domiciliu.
Poliţiştii de frontieră au reţinut pistoalele şi le-au predat Serviciului de specialitate din cadrul I.P.J.Giurgiu. Cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, la finalizarea cazului autorităţile abilitate urmând să ia măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS