32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: A folosit un act notarial fals pentru a-şi scoate ilegal fiul din ţară

Mehedinţi: A folosit un act notarial fals pentru a-şi scoate ilegal fiul din ţară

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat o femeie din judeţul Dolj care încerca să-şi scoată fiul, în vârsta de 2 ani, din România, folosindu-se de o declaraţie notarială  falsă.
În data de 25.06.2007, ora 04.00, la P.T.F. Porţile de Fier I, s-au prezentat  pentru a ieşi din România, călătorind ca  pasageri într-un autoturism, cetăţeana română Cerasela C. în vârstă de 36 de ani, din  jud Dolj, împreună cu fiul său, în vârstă de 2 ani .
La controlul de frontieră, Cerasela a prezentat o declaraţie notarială aparţinând tatălui minorului, prin care acesta îşi dădea acordul ca băiatul să călătorească  împreună cu mama sa, în Italia.     
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări la biroul notarial care ar fi emis procura respectivă şi au solicitat specimenul de ştampilă, semnătura şi alte elemente ce sunt cuprinse într-o declaraţie notarială autentică. Supusă verificărilor cu comparatorul video–spectral, declaraţia notarială prezentată de către  doljeanca  s-a dovedit a fi falsă.
 La cercetari, femeia a declarat că  a apelat  la o persoană de sex masculin, a cărei identitate nu o cunoaşte, care în schimbul sumei de 20 de lei, i-a procurat documentul fals,  în baza căruia speră să  i se permită ieşirea din ţară, împreună cu fiul său de 2 ani.
Poliţiştii de frontieră severineni i-au întocmit celei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS