30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVotul în cazurile Năstase şi Mitrea, la toamnă sau în sesiune extraordinară

Votul în cazurile Năstase şi Mitrea, la toamnă sau în sesiune extraordinară

Camera Deputaţilor va relua votul în cazurile Năstase şi Mitrea într-o sesiune extraordinară sau în cea de toamnă, conducerea forului legislativ neluând nicio decizie astăzi din cauza lipsei de cvorum, a declarat secretarul Camerei, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Munteanu a explicat că deja s-a votat în plen astăzi ca sesiunea Camerei să se încheie după şedinţa comună de mâine, iar lipsa de cvorum din Biroul Permanent nu a putut aduce o nouă hotărâre, aşa cum solicitase liderul grupului PD-L Cristian Rădulescu. Astfel, a precizat deputatul PSD, rapoartele Mitrea şi Năstase se vor discuta la toamnă sau într-o sesiune extraordinară.

“În mod normal, dacă discutăm de regulament, dosarele pot fi discutate nu separat, ci şi alături de proiecte de legi. Sesiunile extraordinare se fac doar pe proiecte de legi. Dar în situaţia în care se face sesiune extraordinară să discutăm proiecte de legi, sunt câteva, chiar importante, care ar putea fi discutate în această vară, atunci pot fi puse în ordinea de zi şi cele două materiale”, a afirmat Munteanu, citat de NewsIn.

Secretarul Camerei a mai menţionat că decizia convocării unui alt Birou Permanent aparţine preşedintelui, dar a adăugat că este puţin probabil ca deputaţii să se adune, atâta timp cât ştiu deja că sesiunea se încheie.

În cadrul şedinţei Biroului Permanent de azi ar fi trebuit să se discute şi despre situaţia proiectelor de lege rămase nediscutate în cursul acestei sesiuni parlamentare. Munteanu a menţionat însă că încheierea sesiunii s-a decis în momentul în care se ştia că mai sunt doar 19-20 de materiale, cu rapoarte de respingere.

La şedinţa de astăzi a Biroului Permanent au participat doar 6 dintre cei 13 membri ai forului: preşedintele Bogdan Olteanu, vicepreşedinţii Ioan Oltean (PD-L), Lucian Bolcaş (PRM), Valer Dorneanu (PSD), chestorul Kelemen Hunor (UDMR) şi secretarul Ioan Munteanu (PSD)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat azi că va convoca o şedinţă a conducerii acestui for pentru a se stabili procedura după anularea votului în cazurile cererilor DNA de începere a urmăririi penale a lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

Votul pentru cererile DNA de începere a urmărire penală în cazurile foştilor miniştri, deputaţii PSD Miron Mitrea şi Adrian Năstase, a fost declarat nul, din cauza neîntrunirii numărului minim de susţineri, respectiv 220. Din numărul total de 329 de deputaţi au fost prezenţi doar 208, iar cererile DNA se adoptă cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS