13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de olteni vor pleca la muncă în Spania

Peste 100 de olteni vor pleca la muncă în Spania

AJOFM Vâlcea a organizat astăzi la sediul CRFPA Vâlcea o selecţie de forţă de muncă pentru persoanele care doresc să lucreze în  domeniul agricol în Spania şi care se află în evidenţele AJOFM Vâlcea.
Firma COAG CANARIAS din Insulele Canare a fost reprezentată de două persoane şi a solicitat 145 de lucrători necalificaţi în agricultură (cules de roşii) cu plecare în perioada august-septembrie 2008.
Angajatorii spanioli nu au impus condiţii de recrutare restrictive, dar anumite criterii au constituit un avantaj pentru solicitanţi,astfel:
·Pregătirea profesională de specialitate în agricultură; persoane care au experienţă în agricultură şi care provin din mediul rural; cunoaşterea limbii spaniole; eventuale alte contracte de muncă anterioare în Spania.
Lucrătorii vor primii un salariu brut de 747,40 de euro pe lună pentru 8 ore pe zi, durata contractului fiind determinată de 9 luni. Eventualele ore suplimentare vor fi plătite separat. Se mai asigură plata drumului dus din România în Spania.
La această acţiune s-au prezentat 192 de persoane, majoritatea din judeţele Vâlcea, Olt şi Dolj care au dosare de solicitant pentru a lucra în străinătate şi care au fost contactate de angajaţii AJOFM. Numărul persoanelor invitate la interviu a fost de 339. Dintre participanţi au fost selectate un număr de 120  persoane plus 3 rezerve, care urmează să plece la muncă în Spania în perioada următoare. Dintre aceştia 38 sunt din judeţul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS