25.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii claselor a noua şi a zecea vor primi calculatoare de birou, în loc de laptopuri

Elevii claselor a noua şi a zecea vor primi calculatoare de birou, în loc de laptopuri

Elevii claselor a noua şi a zecea vor primi de la stat calculatoare, în loc de laptopuri, pentru ca un număr cât mai mare de tineri să poată beneficia, astfel, de calculator şi de acces la internet, a anunţat astăzi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Am făcut o socoteală că e mai important să îi dăm elevului acces la lumea tehnologiei informaţiei şi ceea ce contează e să aibă un calculator care să fie conectat la internet. E mai puţin important dacă este vorba despre laptop sau despre desktop (n.r. – calculator de birou)", a explicat Tăriceanu, citat de NewsIn.

Şeful Executivului a mai spus că, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, 435.000 elevi din clasele a noua şi a zecea vor primi calculator prin această iniţiativă, care va fi derulată în baza unei ordonanţe de guvern aprobate astăzi.

Proiectul de lege OLPC (One Laptop for a Child – "Un laptop pentru fiecare copil"), depus de deputatul liberal Ioan Ghişe şi întocmit cu ajutorul catedrei de calculatoare a Universităţii Politehnice Bucureşti, prevede ca autorităţile să achiziţioneze câte un laptop pentru fiecare elev şi cadru didactic din învăţământul preuniversitar. Proiectul a stârnit dezbateri în Camera Deputaţilor. Deşi deputaţii apreciază utilă iniţiativa dotării cu laptopuri, au susţinut că proiectul lui Ghişe este o mare păcăleală, pentru că nu este vorba despre computere propriu-zise, ci de jucării, iar elevii ar urma să primească nişte dispozitive rudimentare. Proiectul, demarat în 2004, este o iniţiativă a Laboratorului de Media din cadrul Massachusetts Institute for Technology (MIT) şi îşi propune să ofere ţărilor în curs de dezvoltare posibilitatea de a achiziţiona computere ieftine pentru tânăra generaţie. Laptopul este creat de o echipa de la MIT, coordonată de cercetătorul Nicholas Negroponte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII