14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi tineri scoteau bani din bancomate prin montarea unor dispozitive de copiere a codului PIN

Doi tineri scoteau bani din bancomate prin montarea unor dispozitive de copiere a codului PIN

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au prins în flagrant doi tineri, de 24, respectiv 30 de ani, din Bucureşti, care fixau dispozitive artizanale destinate copierii codului de securitate PIN şi copierii informaţiilor de pe cardurile bancare.
 Bancomatele se aflau în zonele Berceni şi Rahova, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei.
Prejudiciul creat s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei.
"Cei doi au verificat, în mai multe rânduri, dispozitivele artizanale instalate pentru a observa modul de funcţionare. Constatând că sucursala era prevăzută cu două ATM-uri, ambele în funcţiune şi utilizate de clienţii băncii, ei au lipit pe display-ul celui de-al doilea bancomat, un afiş inscripţionat „defect”, astfel încât toţi clienţii să fie nevoiţi să folosească celălalt, pentru a le fi copiate datele de pe cardurile personale", se specifică în comunicat.
În urma percheziţiilor corporale şi a autoturismului folosit la săvârşirea infracţiunilor, au fost găsite mai multe accesorii proprii activităţii infracţionale: adeziv pentru lipit dispozitivul la fanta bancomatului, bandă dublă adezivă pentru lipirea dispozitivului de copiere a PIN-ului, baterii pentru dispozitive şi accesorii de vestimentaţie pentru deghizare – şepci, pălării, ochelari, peruci.
Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Instanţa a decis ca tinerii să fie cercetaţi în stare de libertate, fiind emise ordonanţe de a nu părăsi Capitala pe o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII