19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerile a nouă filiale PD-L au fost dizolvate ca urmare a rezultatelor slabe la locale

Conducerile a nouă filiale PD-L au fost dizolvate ca urmare a rezultatelor slabe la locale

Preşedintele PD-L Emil Boc a anunţat astăzi că, în urma rezultatelor slabe la alegeri, conducerile filialelor Bacău, Constanţa, Galaţi, Gorj, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vrancea au fost dizolvate, organizaţiile urmând a fi evaluate şi coordonate prin interimat.
Emil Boc a arătat că decizia Biroul Permanent Naţional a fost luată ţinând cont că cele nouă organizaţii nu au reuşit să îndeplinească criteriul stabilit înainte de alegeri, adică să obţină cel puţin un preşedinte de consiliu judeţean sau primar în municipiul reşedinţă de judeţ sau nu se situeze cu mai mult de 5% sub media naţională a PD-L.
"Orice partid care se respectă are o asemenea analiză riguroasă. Avem organizaţii cu rezultate foarte bune, avem un procent care reprezintă dublu faţă de cel din 2004, avem însă şi organizaţii care s-au situat sub media partidului. Este un semn de responsabilitate politică în PD-L", a declarat Emil Boc, citat de NewsIn.
Liderul PD-L a precizat că a fost desemnat câte un membru al Biroului Permanent sau doi, de la caz la caz, care vor prezenta o structură interimară de conducere după o analiză riguroasă la faţa locului. Potrivit democrat-liberalului, pentru judeţul Bacău a fost desemnat Gheorghe Flutur, pentru Constanţa – Elena Udrea şi Valeriu Stoica, pentru Galaţi- Gheorghe Ştefan şi Roberta Anastase, pentru Gorj- Adriean Videanu, pentru Satu Mare- Ioan Oltean, pentru Teleorman- Adriean Videanu şi Marian Hoinaru, pentru Vaslui- Gheorghe Ştefan şi pentru Vrancea – Gheorghe Flutur.
De asemenea, Emil Boc a arătat că este posibilă organizarea unui Colegiu Director la începutul lunii iulie.
În ceea ce priveşte evaluarea asupra organizaţiei de Bucureşti, Emil Boc a arătat că nu consideră că este cazul unei demisii la conducerea filialei, adică a candidatului la Primărie, Vasile Blaga. "Nu este cazul unei demisii la Bucureşti, având în vedere performanţa politică pe care a obţinut-o organizaţia Bucureşti la Consiliul General, fiind partidul care a câştigat alegerile în Bucureşti. Nu am demisia domnului Blaga pentru că nu i-am cerut-o", a spus Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS