17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnmatricularea firmelor, scutită de timbru judiciar

Înmatricularea firmelor, scutită de timbru judiciar

Societăţile comerciale vor avea posibilitatea să transmită electronic cereri de înmatriculare sau de înregistrare a menţiunilor în registrul comerţului, fără să mai fie obligate la formalitatea aplicării unui timbru judiciar, respectiv a anulării acestuia, s-a hotărât astăzi în şedinţa de Guvern. Oficiile registrului comerţului vor încasa contravaloarea timbrului judiciar aplicabil.
Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens, prin care elimina obstacolele în ceea ce priveşte înregistrarea electronică a comercianţilor în registrul comerţului şi le asigura accesul efectiv la „Sistemul de Formulare Electronice Inteligente” al O.N.R.C, funcţional la toate oficiile registrului comerţului.
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a făcut eforturi pentru operaţionalizarea sistemului de înregistrare on-line încă din martie 2006, dar complexitatea proiectului (achiziţionarea sistemului, realizarea proiectului, testarea acestuia la nivelul oficiilor registrului comerţului din teritoriu, remedierea deficienţelor constatate) a împiedicat funcţionarea efectivă a sistemului odată cu intrarea în vigoare a Legii nr.441/2006.
Deşi cadrul informatic permite comercianţilor să completeze on-line cererile menţionate, formalităţile pe care le implică aplicarea timbrului judiciar împiedicau utilizarea în fapt a acestei facilităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS