29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceenii vor primi în toamna viitoare stick-uri de 4 GB - a decis Parlamentul

Liceenii vor primi în toamna viitoare stick-uri de 4 GB – a decis Parlamentul

Fiecare elev de liceu va primi, începând cu anul şcolar 2009-2010, o dată cu repartizarea calculatorului, un dispozitiv USB de minimum 4 GB, a decis astăzi Senatul, Cameră decizională în cazul propunerii legislative a 43 de senatori şi deputaţi din tot spectrul politic.

Iniţiativa depusă de 43 de senatori şi deputaţi din tot spectrul politic prevede acordarea unui stick de memorie de minimum 4 GB fiecărui elev de liceu, o dată cu repartizarea calculatorului. Ministerul Educaţiei are termen de 3 luni de la adoptarea acestei propuneri să supună spre adoptare Executivului măsurile pentru achiziţia şi distribuirea USB-urilor pentru a fi acordate începând cu anul şcolar 2009-2010.

Proiectul de lege a fost iniţiat de 43 de senatori şi deputaţi PSD, PNL, PRM, PD-L, PC, UDMR şi minorităţi şi a fost votat cu majoritatea necesară unei legi organice, Senatul fiind Cameră decizională în acest caz.

Proiectul trecuse anterior de votul Camerei Deputaţilor, chiar dacă nu a fost susţinut de Executiv. Guvernul a invocat în punctul de vedere înaintat Parlamentului că iniţiativa presupune costuri bugetare suplimentare şi nu menţionează o sursă de finanţare pentru creşterea lor. De asemenea, Executivul argumentează că propunerea nu face distincţie între liceenii din învăţământul de stat şi cel particular, "ceea ce înseamnă mai mulţi beneficiari şi deci costuri mai ridicate pentru aplicarea măsurii".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU