29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEURO 2008: Echipa de start a României în meciul cu Olanda

EURO 2008: Echipa de start a României în meciul cu Olanda

Olanda şi România se întâlnesc astăzi, la Berna, de la ora 21.45, în grupa C de la EURO 2008, într-un meci decisiv pentru calificarea naţionalei noastre în sferturile de finală ale competiţiei. Ambii antrenori au anunţat că vor face câteva modificări în componenţa echipelor de start, Van Basten, pentru a menaja câţiva titulari sau jucătorii cu avertismente, iar Piţurcă, forţat de accidentări.

Victor Piţurcă s-a decis în privinţa primului "11" pe care îl va trimite pe teren în seara aceasta, în partida decisivă cu Olanda.

Piţurcă a trebuit să gândească o formulă de echipă fără Goian, suspendat, şi Rădoi, accidentat. Selecţionerul echipei naţionale l-a lăsat pe banca de rezerve pe Daniel Niculae, obosit după efortul depus în partida cu Italia, şi l-a aruncat în joc pe banda dreaptă pe Nicoliţă, pentru a bloca viteza lui Arjen Robben.

Echipa de start a României:

Lobonţ – Contra, Tamaş, Ghionea, Raţ – Codrea, Chivu, Cociş – Nicoliţă, Mutu – Marius Niculae

Olanda şi-a îndeplinit obiectivul, fiind deja calificată în sferturile de finală de la EURO 2008, înainte de partida cu România. Van Basten a a ales astfel să-şi menajeze titularii obosiţi după partidele cu Italia şi Franţa, dar şi în urma unui sezon competiţional încărcat la nivel de echipe de club, dar şi cei doi jucători care au deja un avertisment, Nigel de Jong şi Andre Ooijer, şi care ar putea rata sfertul de finală dacă ar mai primi un cartonaş galben în partida cu România.

Presa olandeză susţine că selecţionerul Marco Van Basten va opera nu mai puţin de nouă modificări pentru meciul cu România, faţă de meciurile cu Franţa şi Italia. Singurii jucători care vor rămâne în echipa gândită de Van Basten sunt portarul Edwin van der Sar şi mijlocaşul Orlando Engelaar.

Echipa probabilă a Olandei:

Van der Sar – Melchiot, Heitinga, Bouma, De Cler – De Zeeuw, Engelaar – Van Persie, Afellay, Robben – Huntelaar

Tricolorii îi pot urma pe olandezi în sferturi în următoarele situaţii: vor câştiga meciul cu Olanda, vor remiza cu Olanda, iar Franţa şi Italia vor încheia la rândul lor la egalitate, vor pierde cu Olanda, la o diferenţă de maxim două goluri, iar Franţa şi Italia vor încheia la egalitate, scor 0-0.

Meciul Olanda-România, din Grupa C a Campionatului European, se va disputa astăzi, de la ora 21.45, pe "Stade de Suisse" din Berna. Disputa va fi arbitrată de elveţianul Massimo Busacca, ajutat la cele două tuşe de conaţionalii săi Matthias Arnet şi Stephane Cuhat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS