20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateValea Jiului – portocalie, judeţul Hunedoara - galben

Valea Jiului – portocalie, judeţul Hunedoara – galben

Alegerile locale din turul 2 au înclinat balanţa în favoarea PD-L, după ce ultimele două primării intrate în cursă în Valea Jiului au fost câştigate de candidaţii acestei formaţiuni politice. Şi la Petrila şi la Aninoasa PD-L a câştigat primăriile, în timp ce în restul judeţului, primăriile importante, ca şi Consiliul Judeţean, au fost câştigate de PNL.
Ilie Păducel, PD-L a câştigat pentru a treia oară primăria Petrila, cu 5.259 de voturi, faţă de contracandidatul său PSD, Dumitru Răscolean Negoi, care a adunat doar 4.829 de voturi.
Şi la Aninoasa Ilie Botgros, PD-L rămâne primar pentru al cincilea mandat consecutiv. El obţinut 1.405 voturi, în timp ce Ioan Sfia, de la PNG, a strâns doar 908 voturi.
Practic, la Petrila, primarul a fost ales de un procent de 48,69 la sută dintre alegătorii cu drept de vot şi la Aninoasa Botgros a ajuns primar după o prezenţă de sub 50 la sută.
Consiliul Judeţean Hunedoara este al PNL, la fel cum sunt şi primarii din Simeria şi Hunedoara, care a fost aleşi în turul II

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS