16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist cercetat pentru trafic de influenţă în obţinerea de permise auto

Poliţist cercetat pentru trafic de influenţă în obţinerea de permise auto

Un subofiţer de Poliţie din Arad este cercetat de anchetatorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce s-a stabilit că ar fi intervenit pe lângă angajaţi de la Serviciul Permise Auto pentru a ajuta o persoană să obţină permisul de conducere contra unei sume de bani.

Reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins astăzi la sediul Serviciului de Eliberări Permise Auto din Arad pentru a prelua probe în acest dosar. Atât Prefectura Arad, în subordinea căreia se află Serviciul Permise Auto, cât şi conducerea Poliţiei au refuzat să comenteze ancheta derulată de procurorii anticorupţie, informează NewsIn.

Ancheta în acest caz a fost declanşată după ce un bărbat s-a prezentat la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi a denunţat că un poliţist „îl va ajuta“ să obţină permisul de conducere, în schimbul sumei de 450 euro. În acest caz, oamenii legii au organizat un flagrant, în luna martie, iar în imaginile înregistrate se vede cum subofiţerul a primit bani de la denunţător, după care i-a explicat candidatului cum să se comporte la examen. Astfel, candidatul trebuia să lase fişa de examinare necompletată, răspunsurile urmând să fie bifate de unul dintre cei din comisia de examinare.

"Suspiciunile au fost generate de faptul că mai mulţi cetăţeni cu domiciliul stabil în alte judeţe, precum Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Caraş-Severin şi-au făcut vize de flotant în Arad, cu scopul de a obţine în mod fraudulos permisul de conducere auto“, a declarat Cristian Lazăr, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Surse din rândul anchetatorilor susţin că mai multe vize de flotant pentru persoane din alte judeţe au fost înregistrate pe adresele de domiciliu ale unor poliţişti din Arad.

Extinzând cercetările, anchetatorii au stabilit că alte aproximativ 30 de persoane ar fi implicate în eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere, printre acestea fiind angajaţi ai Serviciului de Eliberări Permise Auto, dar şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi din Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS