15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal: România, în Grupa A la JO 2008 alături de Franţa, Norvegia, Kazahstan, Angola şi China

Handbal: România, în Grupa A la JO 2008 alături de Franţa, Norvegia, Kazahstan, Angola şi China

Naţionala feminină de handbal a României face parte din Grupa A preliminară la JO 2008 de la Beijing, alături de Norvegia, Franţa, Angola, Kazahstan şi China, conform tragerii la sorţi ce a avut loc luni, la Beijing. Naţionala României are în această grupă două echipe pe care nu le-a întâlnit până acum în meciuri oficiale, Angola şi Kazahstan. Cu Norvegia, în ultimul meci oficial disputat la Cupa Mondială de la Aarhus în 2007, scorul a fost egal, 26-26. Echipa Franţei este cea pe care tricolorele au învins-o în sferturile Campionatului Mondial din decembrie 2007, când elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus cu 34-31. La aceeaşi competiţie, România a întâlnit în grupe şi China, pe care a învins-o, scor 31-29.
România s-a calificat la JO 2008 după ce în luna martie a câştigat turneul preolimpic de la Bucureşti, învingând Japonia, Ungaria şi Polonia. Din Grupa B fac parte: Rusia, Ungaria, Brazilia, Germania, Coreea de Sud şi Suedia. Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate în perioada 8-24 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS