21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă japoneză a personalului de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

Grevă japoneză a personalului de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

Liderul de sindicat al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Emanoil Roiu, a anunţat astăzi că salariaţii din toate schimburile vor purta barderole albe pe braţ în semn de protest faţă de neintroducerea la plată a sporurilor prevăzute în contractul colectiv de muncă.

La acţiunea de protest participă 210 de salariaţi din totalul de 272 de angajaţi de la aeroportul Mihail Kogălniceanu. Potrivit lui Emanoil Roiu, protestul a fost declanşat  împotriva deciziei conducerii aeroportului care nu a prevăzut în actualul buget acordarea coeficientul de ierarhizare salariaţilor, cum ar fi sporul de aviaţie şi orele suplimentare care sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă la nivel de ramură în transporturi.

Salariaţii vor fi în grevă japoneză până la sfârşitul acestei săptămâni, iar, între timp, sindicaliştii şi conducerea aeroportului vor avea o întâlnire de conciliere la comisia de Dialog Social. În cazul în care nu se va ajunge la nicio înţelegere, angajaţii vor declanşa greva de avertisment care poate fi urmată de greva generală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS