15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 35.000 de buletine de vot lipsă în Bucureşti

Aproape 35.000 de buletine de vot lipsă în Bucureşti

Prefectura Municipiului Bucureşti a anunţat că va da în judecată Regia Autonomă Monitorul Oficial pentru lipsa a 33.702 buletine de vot la turul II al alegerilor locale şi va cere daune pentru executarea necorespunzătoare a contractului comercial încheiat între cele două părţi.
Prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, a fost sesizat, luni, printr-o adresă oficială înaintată de Biroul Electoral Municipal (BEM), de lipsa unui număr de 33.072 buletine de vot din totalul comandat, destinate alegerii primarului general, se arată într-un comunicat al prefecturii.
Pe data de 13 iunie, Biroul Electoral de circumscripţie nr. 1 – sector 1 a comunicat BEM că, la numărarea buletinelor de vot comandate pentru alegerea primarului general în sectorul 1, s-a constatat lipsa a 16.301 de bucăţi. În consecinţă, BEM a dispus ca în ziua de 15 iunie, înaintea deschiderii procesului electoral, toţi preşedinţii secţiilor de votare să renumere buletinele de vot pentru alegerea primarului general.
Operaţiunile de predare-primire a buletinelor de vot la sediul Regiei Autonome Monitorul Oficial s-au desfăşurat sub pază militară. Acestea se aflau ambalate în pachete sigiliate care cuprindeau, fiecare, câte 800 de bucăţi. Prefectura apreciază că, din datele furnizate de BEM, rezultă că eroarea s-a produs în cursul procesului de tipărire şi împachetare a buletinelor de vot, vina pentru asta revenind exclusiv Regiei Autonome Monitorul Oficial.
Preşedintele BEM a spus că nu există o explicaţie motivată pentru lipsa buletinelor, dar că nu se poate reţine argumentaţia reprezentanţilor Monitorului Oficial, potrivit cărora lipsa buletinelor de vot se datorează unei erori de tipărire. "Afirmaţia lor că, din cauza erorii tehnice şi umane, nu s-au tipărit buletinele, nu este suficientă, trebuie argumentată", a explicat Ileana Dănăilă, care a  precizat însă că lipsa celor 35.000 de buletine nu a afectat procesul de vot.
Al doilea tur de scrutin s-a încheiat în Capitală fără incidente majore, însă potrivit preşedintelui BEM, Ileana Dănăilă, pe lângă cele 16.301 buletine pentru primar general în sectorul 1, au lipsit alte peste 15.000 în celelalte sectoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS