13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFOTBAL: Olanda-Italia 3-0, în Grupa C la EURO 2008

FOTBAL: Olanda-Italia 3-0, în Grupa C la EURO 2008

Echipa naţională a Olandei a câştigat cu 3-0 meciul disputat în această seară contra Italiei, campioana mondiala, şi a devenit lider după disputarea primelor două partide din "grupa morţii".

OLANDA – ITALIA 3-0 (Van Nistelrooy 26, Sneijder 31, Van Bronckhorst 79)

Olanda: Van der Sar – Oijer, Boulahrouz (Heitinga 77), Mathijsen, Van Bronckhorst – Kuyt (Afellay 81), De Jong, Engelaar, Sneijder – Van der Vaart – Van Nistelrooy (Van Persie 70). Selecţioner: Marco van Basten

Italia: Buffon – Panucci, Barzagli, Materazzi (Grosso 54), Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Gattuso – Camoranesi (Cassano 75), Toni, Di Natale (Del Piero 64). Selecţioner: Roberto Donadoni

Cartonaşe galbene: De Jong 58/Toni 27, Zambrotta 35, Gattuso

Arbitri: Peter Frojdfeldt – Stefan Wittberg, Henrik Andren (toţi Suedia)

Stadion: Stade de Suisse (Berna); Spectatori: 32.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 26: Buffon a respins greşit o minge, olandezii recuperează şi deschid scorul prin Ruud van Nistelrooy, la o fază la care italienii au considerat că atacantul s-a aflat în ofsaid.

2-0, min. 31: Sneijder înscrie din apropiere de careul mic, la colţul scurt, pe lângă portarul italian.

3-0, min. 79: Van Bronckhorst stabileşte scorul final printr-o lovitură de cap pe care un fundaş italian nu a putut să o respingă.

Fundaşul Fabio Cannavaro, care nu mai poate evolua la EURO 2008 din cauza unei accidentări, a stat în timpul partidei pe banca de rezerve a italienilor. În lipsa lui, banderola de căpitan a fost purtată de Gianluigi Buffon.

În ziua meciului, aproximativ 60.000 de suporteri au sosit în Berna, majoritatea din ei olandezi, toţi îmbrăcaţi în portocaliu, iar multe din maşini şi autocare erau decorate cu lalele. Speculanţii au vândut un bilet de intrare la meci cu aproape 1.000 de dolari.

După primele două meciuri ale Grupei C, Olanda este lider, cu 3 puncte, fiind urmată de Franţa şi România, fiecare cu un punct, iar Italia este pe ultima poziţie, cu 0 puncte. În etapa viitoare a grupei, la 13 iunie, vor avea loc meciurile Italia-România şi Olanda-Franţa.

Marţi, la EURO 2008, vor avea loc primele două meciuri ale Grupei D: Spania-Rusia (ora 19:00, Innsbruck) şi Grecia-Suedia (ora 21:45, Salzburg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU