34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOprescu, sprijinit cu sfială de PSD

Oprescu, sprijinit cu sfială de PSD

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. PSD s-a grăbit ieri să-şi anunţe oficial „dragostea“ pentru Sorin Oprescu. Nu oricum, ci chiar prin vocea liderului PSD.

Mircea Geoană a anunţat ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că social-democraţii îl vor susţine în turul doi pe Sorin Oprescu la Primăria Generală a Capitalei, iar la sectoare, pe liberalul Andrei Chiliman şi pe conservatorul Cristian Popescu Piedone. Geoană a admis însă că sprijinul PSD se va rezuma strict la o recomandare de vot făcută electoratului, recunoscând că orice apropiere de partid îi va dăuna. „Dacă este prea ostentativă (susţinerea – n.r.), e posibil să-i dăuneze, de aceea am decis să avem o susţinere în sensul recomandării de vot“, a declarat liderul social-democrat.

 

„Trebuie să vedem dacă Oprescu va dori acest sprijin“

 

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat tot ieri, la un post de televiziune, că nu îl va sprijini pe Sorin Oprescu şi că PSD trebuie să se uite foarte atent la modul în care va fi privită din afara partidului o eventuală susţinere acordată acestuia în turul doi al alegerilor pentru Capitală.

„Trebuie să vedem dacă Oprescu va dori acest sprijin. Având în vedere comentariile din timpul campaniei care nu au prins bine candidatului oficial pentru Bucureşti, m-aş uita cu foarte mare atenţie la modul cum va fi citit un astfel de sprijin în afara partidului“, a explicat vicele PSD. El a adăugat că sprijinul social-democraţilor nu i-ar prinde bine lui Sorin Oprescu, care „a câştigat punctele electorale spunând «Am plecat de la stăpânii din PSD»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS