22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValea Jiului, între PD-L şi PSD

Valea Jiului, între PD-L şi PSD

Aproape toate primăriile din Valea Jiului au fost câştigate din primul tur de candidaţii PD-L, iar în judeţul Hunedoara mai sunt doar câteva oraşe în care se va ţine turul II.  Cea mai aprigă luptă s-a dat la Petroşani, acolo unde primar a fost instituit pentru a doua oară Tiberiu Iacob Ridzi. Candidatul PD-L a obţinut majoritatea voturilor exprimate şi va fi la primul mandat întreg, după ce anul trecut a preluat administraţia locală în momentul în care fostul primar a murit şi şi-a exercitat funcţia doar un an şi jumătate.
Şi în celelalte oraşe ale Văii Jiului, candidaţii PD-L şi PSD au câştigat din primul tur, iar campania va continua doar la Aninoasa şi Petrila.
La Uricani, proaspătul PSD-ist Dănuţ Odagiu Buhăescu a obţinut un nou mandat la primărie, după 4 ani în care a fost primar din rândul conservatorilor. La Vulcan, un alt municipiu important al Văii Jiului, primăria a fost câştigată tot de fostul primar Gheorghe Ile, trecut recent de la conservatori la PD-L.
Lupeniul a rămas tot al lui Cornel Resmeriţă – PSD, iar la Aninoasa şi Petrila va avea loc turul II, iar lupta se va da şi acolo între PSD şi PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS