17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecţie închisă şi mai multe persoane audiate pentru fraudă electorală

Secţie închisă şi mai multe persoane audiate pentru fraudă electorală

O secţie de votare din municipiul Galaţi a fost închisă astăzi, pentru două ore, după ce o persoană a votat în mod fraudulos, iar un alt alegător este audiat de poliţişti pentru tentativă de fraudă electorală, informează NewsIn.
"La Secţia nr. 129 din incinta Liceului Sfânta Maria s-a suspendat votarea pentru 50 de minute, între orele 10:48 şi 11:38, la decizia conducerii secţiei", a declarat preşedintele Biroului Electoral Municipal din Galaţi, judecătorul Robert George Florea. Potrivit aceleiaşi surse, decizia închiderii secţiei a fost luată după ce un cetăţean a votat în locul unei alte persoane înscrise pe lista electorală permanentă. El a fost condus la secţie, unde este audiat de poliţişti. Oameni legii au demarat cercetarea în cauză.
La Secţia nr. 54, un alt gălăţean a încercat să voteze în mod fraudulos, însă nu a reuşit. Acesta este, de asemenea, audiat de oamenii legii, care au demarat o anchetă. Procesul electoral nu a fost, însă, afectat.
Şi la Secţia nr. 46 s-a înregistrat un caz similar. "Două persoane au încercat să voteze fraudulos, însă cineva din secţie a sesizat acest lucru, iar cele două au plecat înainte de a li se lua datele şi de a vota. O a treia persoană s-a pezentat la aceeaşi secţie pentru a vota în mod fradulos, i s-au luat datele, însă nu a apucat să voteze deoarece s-au sesizat din nou cei din secţie. Aceasta a plecat fără a apuca să voteze şi este căutată acum de poliţişti", a declarat preşedntele BEM Galaţi, judecătorul Robert George Florea. Oficialul a explicat că vinovaţii ar fi încercat să voteze în locul unor gălăţeni plecaţi în străinătate.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Galaţi, Emanuela Turcu, a declarat că pobleme au fost înregistrate şi la Secţia nr. 15 din municipiu, unde, la fel ca şi la Secţiile 129, 54 şi 46, alegători şi membri ai comisiilor electorale din cadrul secţiei sunt audiaţi de Poliţie pentru tentativă de a frauda alegerile locale. "Alegătorii sunt audiaţi cu privire la faptul că s-au prezentat la urne la alte secţii de votare decât cele de care aparţineau după domiciliul stabil, iar membrii comisiilor de votare pentru că le permiteau acestora să voteze deşi nu aveau dreptul, fie pe listele permanente în locul altor persoane, fie pe liste suplimentare fără motive întemeiate", a afirmat Emanuela Turcu.
Potrivit aceleiaşi surse, Poliţia a ridicat de la toate aceste secţii de votare copii ale listelor electorale, permanente şi suplimentare şi audiază persoanele implicate în aceste incidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS